Admin:Bestanden die perl inleest of schrijft
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
- Voor de meeste parken komt de data rechtstreeks uit OSM (via Overpass)
- De data worden in een trees_[parknaam].json bestand opgeslagen en dan rechtstreeks naar de OSM site gecopieerd, naar /data folder.
- Voor de meeste steden is de data gedownload uit het overheidsregister voor open data (Overheid.nl); een enkele keer uit een andere open data bron.
- Deze data zijn vaak in csv bestandsvorm, soms in xlsx bestand, soms als shapefiles.
- Spreadsheets en shapefiles moeten eerst omgezet worden in een csv bestand (Excel save as, of via QGIS voor een shapefile)
- Indien de spreadsheet een punt-comma gebruikt als scheidingteken voor velden, in plaats van een comma (wat meestal het geval is), dan kun je dit eenvoudig omzetten als volgt:
voeg als eerste regel (nog voor de headers) toe: 'sep=;'. Laadt het bestand nu in in Excel. En save het meteen weer als csv file.
- Indien de spreadsheet een punt-comma gebruikt als scheidingteken voor velden, in plaats van een comma (wat meestal het geval is), dan kun je dit eenvoudig omzetten als volgt:
- Uit de het csv bestand worden met een perl script obk_csv2json.pl een aantal bestanden gegenereerd, waarvan trees_[gemeentenaam].json naar de OSM site gecopieerd, ook naar /data folder.
- (voorheen heette dit perl script csv2json.pl, nu is het in modules opgedeeld)
Je vindt in het data archief o.a. de volgende bestandsnamen:
- N.B.: Alles wat het script inleest of zelf genereert begint met obk_ zodat het makkelijk te herkennen is.
- trees_[gemeentenaam]_in.json
- het bomenbestand, de primaire input voor het perl script (soms staat het er ook als andere naam, de naam waarmee het gedownload is
- Beter: deze naamsverandering documenteren in readme.txt. Nu zie je alleen door de files op verschillen te scannen dat die er niet zijn.